Een muur bedekt met scanbehang, wat zorgt voor een moderne en stijlvolle afwerking, klaar om geschilderd te worden in een gewenste kleur.

Scanbehang: Een Moderne en Veelzijdige Optie

Scanbehang, ook bekend als scanvlies, is een eigentijdse keuze voor het bekleden van muren in woningen en commerciële ruimtes.

In deze blog zullen we de kenmerken, voordelen, toepassingen en installatie van scanbehang bespreken, evenals enkele tips voor het kiezen van de juiste variant voor jouw project.

Wil je scanbehang op je muren laten installeren? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat is Scanbehang?

Scanbehang is een type behang dat bestaat uit een sterk vliesmateriaal dat bedekt is met een dunne laag papier.

Het is verkrijgbaar in verschillende patronen en structuren, waaronder glad, gestructureerd en met reliëf. Het staan bekend als behang voor een stuclook.

Scanbehang wordt vaak gebruikt om muren te verfraaien en te beschermen tegen beschadigingen. Veel mensen kennen het onder de naam renovlies behang.

Voordelen van Scanbehang

  1. Duurzaamheid: Scanbehang is gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen scheuren, slijtage en stoten, waardoor het een uitstekende keuze is voor drukbezochte ruimtes of ruimtes waar extra bescherming nodig is.
  2. Egaliserend: Door zijn stevige structuur kan scanbehang kleine oneffenheden en scheurtjes in de muur verbergen, waardoor een glad en strak oppervlak ontstaat voor verdere afwerking.
  3. Overschilderbaar: Scanbehang is geschikt om overheen te schilderen, waardoor je het kunt aanpassen aan jouw specifieke kleur- en ontwerpvoorkeuren.
  4. Gemakkelijke installatie: Scanbehang is eenvoudig te installeren en vereist geen speciale vaardigheden of gereedschappen. Het kan rechtstreeks op de muur worden aangebracht met behulp van behanglijm.

Lees ook: Bouwbehang: Een Praktische en Veelzijdige Oplossing

Toepassingen van Scanbehang

Scanbehang is geschikt voor gebruik in verschillende ruimtes en omgevingen, waaronder woonkamers, slaapkamers, gangen, kantoren en commerciële gebouwen.

Het kan worden toegepast op verschillende ondergronden, waaronder gipsplaten, beton en baksteen, en is ideaal voor renovatie- en nieuwbouwprojecten.

Installatie van Scanbehang

De installatie van scanbehang is eenvoudig en kan worden gedaan met de juiste tools en instructies.

Het proces omvat meestal het aanbrengen van behanglijm op de muur, het plaatsen van het behang op de lijm en het gladstrijken van eventuele luchtbellen met een behangroller.

Na het drogen kan het behang worden geschuurd en klaargemaakt voor het schilderen.

Scanbehang laten Aanbrengen en Schilderen € 13 per m2

Scanbehang is een moderne en veelzijdige optie voor wie op zoek is naar een sterke, duurzame en esthetische afwerking van de muren.

Met zijn vele voordelen en toepassingsmogelijkheden is scanbehang een populaire keuze voor zowel woningrenovaties als nieuwbouwprojecten.

Overweeg scanbehang voor jouw volgende muurafwerking en geniet van de vele voordelen die het te bieden heeft.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven