Een muur bedekt met glasweefselbehang, wat zorgt voor een sterke, duurzame en esthetische afwerking, klaar om geschilderd te worden in een gewenste kleur.

Glasweefselbehang: Duurzaam en Stijlvol

Glasweefselbehang, ook bekend als glasvliesbehang, is een populaire keuze voor het bekleden van muren in zowel woningen als commerciële ruimtes.

In deze blog zullen we de kenmerken, voordelen, toepassingen en installatie van glasweefselbehang bespreken, evenals enkele tips voor het kiezen van de juiste variant voor jouw project.

Wil je glasweefselbehang laten aanbrengen en sauzen? Ga dan voor onze actie!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat is Glasweefselbehang?

Glasweefselbehang is een type behang dat is gemaakt van geweven glasvezels die zijn samengeperst tot een stevig en duurzaam materiaal.

Scanbehang is verkrijgbaar in verschillende structuren en patronen, variërend van fijn geweven tot grof geweven.

Glasweefselbehang wordt vaak gebruikt om muren te versterken, te egaliseren en te beschermen tegen scheuren en beschadigingen.

Voordelen van Glasweefselbehang

  1. Duurzaamheid: Glasweefselbehang is extreem sterk en bestand tegen scheuren, slijtage en stoten, waardoor het een uitstekende keuze is voor drukbezochte ruimtes of ruimtes waar extra bescherming nodig is.
  2. Egaliserend: Door zijn stevige structuur kan glasweefselbehang kleine oneffenheden en scheurtjes in de muur verbergen, waardoor een glad en strak oppervlak ontstaat voor verdere afwerking. Zo krijg je een muur weer glad gestuct.
  3. Brandvertragend: Vanwege de glasvezels waarvan het is gemaakt, is glasweefselbehang van nature brandvertragend, wat extra veiligheid biedt in geval van brand.
  4. Overschilderbaar: Glasweefselbehang is geschikt om overheen te schilderen, waardoor je het kunt aanpassen aan jouw specifieke kleur- en ontwerpvoorkeuren.

Lees ook: Scanbehang: Een Moderne en Veelzijdige Optie

Toepassingen van Glasweefselbehang

Glasweefselbehang is geschikt voor gebruik in verschillende ruimtes en omgevingen, waaronder woonkamers, slaapkamers, gangen, kantoren en commerciële gebouwen.

Het kan worden toegepast op verschillende ondergronden, waaronder gipsplaten, beton en baksteen, en is ideaal voor renovatie- en nieuwbouwprojecten.

Installatie van Glasweefselbehang

De installatie van glasweefselbehang vereist enige ervaring en vaardigheid, maar kan worden gedaan met de juiste tools en instructies.

Het proces omvat meestal het aanbrengen van behanglijm op de muur, het plaatsen van het behang op de lijm en het gladstrijken van eventuele luchtbellen met een behangroller.

Na het drogen kan het behang worden geschuurd en klaargemaakt voor het schilderen.

Glasweefselbehang laten Aanbrengen nu € 13 per m2

Glasweefselbehang is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een sterke, duurzame en esthetische afwerking van de muren.

Met zijn vele voordelen en toepassingsmogelijkheden is glasweefselbehang een populaire optie voor zowel woningrenovaties als nieuwbouwprojecten.

Overweeg glasweefselbehang voor jouw volgende muurafwerking en geniet van de vele voordelen die het te bieden heeft.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven