Een muur bedekt met glasvezelbehang, wat zorgt voor een sterke, duurzame en esthetische afwerking, klaar om geschilderd te worden in een gewenste kleur.

Glasvezelbehang: Een Sterke en Veelzijdige Optie

Glasvezelbehang is al lange tijd een favoriete keuze voor het bedekken van muren in woningen en commerciële ruimtes.

In deze blog zullen we de kenmerken, voordelen, toepassingen en installatie van glasvezelbehang bespreken, evenals enkele tips voor het kiezen van de juiste variant voor jouw project.

Wil je glasvezelbehang aanbrengen en schilderen? Vraag een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat is Glasvezelbehang?

Glasvezelbehang is een type behang dat is gemaakt van fijne glasvezels die zijn samengeperst tot een stevig en duurzaam materiaal.

Het is verkrijgbaar in verschillende structuren en patronen, waaronder glad, gestructureerd en met reliëf.

Glasvezelbehang wordt vaak gebruikt om muren te versterken, te egaliseren en te beschermen tegen scheuren en beschadigingen.

Voordelen van Glasvezelbehang

  1. Sterkte en Duurzaamheid: Glasvezelbehang is extreem sterk en bestand tegen scheuren, slijtage en stoten, waardoor het een uitstekende keuze is voor drukbezochte ruimtes of ruimtes waar extra bescherming nodig is.
  2. Egaliserend: Door zijn stevige structuur kan glasvezelbehang kleine oneffenheden en scheurtjes in de muur verbergen, waardoor een glad en strak oppervlak ontstaat voor verdere afwerking.
  3. Brandvertragend: Vanwege de glasvezels waarvan het is gemaakt, is glasvezelbehang van nature brandvertragend, wat extra veiligheid biedt in geval van brand.
  4. Overschilderbaar: Glasvezelbehang is geschikt om overheen te schilderen, waardoor je het kunt aanpassen aan jouw specifieke kleur- en ontwerpvoorkeuren.

Toepassingen van Glasvezelbehang

Glasvezelbehang is geschikt voor gebruik in verschillende ruimtes en omgevingen, waaronder woonkamers, slaapkamers, gangen, kantoren en commerciële gebouwen.

Glasvlies of renovlies kan worden toegepast op verschillende ondergronden, waaronder gipsplaten, beton en baksteen, en is ideaal voor renovatie- en nieuwbouwprojecten.

Installatie van Glasvezelbehang

De installatie van glasvezelbehang vereist enige ervaring en vaardigheid, maar kan worden gedaan met de juiste tools en instructies.

Het proces omvat meestal het aanbrengen van behanglijm op de muur, het plaatsen van het behang op de lijm en het gladstrijken van eventuele luchtbellen met een behangroller.

Na het drogen kan het behang worden geschuurd en klaargemaakt voor het schilderen.

Lees ook: Glasweefselbehang: Een Duurzame en Stijlvolle Optie

Glasvezelbehang laten Aanbrengen nu € 13 per m2

Glasvezelbehang is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een sterke, duurzame en esthetische afwerking van de muren.

Met zijn vele voordelen en toepassingsmogelijkheden is glasvezelbehang een populaire optie voor zowel woningrenovaties als nieuwbouwprojecten.

Overweeg glasvezelbehang voor jouw volgende muurafwerking en geniet van de vele voordelen die het te bieden heeft.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven