Een kamer met prachtig afgewerkte muren bedekt met glasvliesbehang, wat zorgt voor een strak en duurzaam oppervlak, klaar om geschilderd te worden in een gewenste kleur.

Glasvliesbehang: De Perfecte Wandafwerking

Glasvliesbehang, ook bekend als glasvezelbehang, is een veelgebruikte optie voor muurbekleding vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid.

In deze blog zullen we de kenmerken, voordelen en toepassingen van glasvliesbehang bespreken, evenals enkele tips voor het kiezen en aanbrengen ervan in jouw huis.

Wil je een woning laten behangen en sauzen? Vraag dan onze aanbiedingsprijs aan!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat is Glasvliesbehang?

Glasvliesbehang is een type behang dat is gemaakt van fijne glasvezels die zijn geweven tot een stevige en dichte structuur.

Het wordt geproduceerd in verschillende patronen en structuren en kan worden gebruikt om muren te versterken, te egaliseren en te beschermen.

Voordelen van Glasvliesbehang

  1. Duurzaamheid: Glasvliesbehang is extreem duurzaam en bestand tegen scheuren, slijtage en stoten, waardoor het een uitstekende keuze is voor drukbezochte ruimtes of ruimtes waar extra bescherming nodig is.
  2. Egaliserend: Door zijn dichte structuur kan glasvliesbehang kleine oneffenheden en scheurtjes in de muur verbergen, waardoor een glad en strak oppervlak ontstaat voor verdere afwerking.
  3. Brandwerend: Vanwege de glasvezels waarvan het is gemaakt, is glasvliesbehang van nature brandvertragend, wat extra veiligheid biedt in geval van brand.
  4. Overschilderbaar: Glasvliesbehang is overschilderbaar, waardoor je het kunt aanpassen aan jouw specifieke kleur- en ontwerpvoorkeuren. Dit type scanbehang biedt een perfecte basis voor elk verfproject.

Toepassingen van Glasvliesbehang

Glasvliesbehang is geschikt voor gebruik in verschillende ruimtes en omgevingen, waaronder woonkamers, slaapkamers, gangen, kantoren en commerciële gebouwen.

Het kan worden toegepast op verschillende ondergronden, waaronder gipsplaten, beton en baksteen, en is ideaal voor renovatie- en nieuwbouwprojecten.

Lees ook: Glasvezelbehang: Een Sterke en Veelzijdige Optie

Installatie van Glasvliesbehang

De installatie van glasvliesbehang vereist enige ervaring en vaardigheid, maar kan worden gedaan met de juiste tools en instructies.

Het proces omvat meestal het aanbrengen van behanglijm op de muur, het plaatsen van het behang op de lijm en het gladstrijken van eventuele luchtbellen met een behangroller.

Na het drogen kan vliesbehang worden geschuurd en klaargemaakt voor het schilderen.

Glasvliesbehang laten Aanbrengen nu €13 Per m2

Glasvliesbehang is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een duurzame, esthetische en functionele afwerking van de muren.

Met zijn vele voordelen en toepassingsmogelijkheden is glasvliesbehang een populaire optie voor zowel woningrenovaties als nieuwbouwprojecten.

Overweeg glasvliesbehang voor jouw volgende muurafwerking en geniet van de vele voordelen die het te bieden heeft.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven