Een muur bedekt met stucbehang, wat zorgt voor een gladde en strakke afwerking, klaar om geschilderd te worden in een gewenste kleur.

Stucbehang: Een Praktische en Stijlvolle Oplossing

Stucbehang, ook wel bekend als renovlies, is een veelzijdige optie voor het bekleden van muren in woningen en commerciële ruimtes.

In deze blog zullen we de kenmerken, voordelen, toepassingen en installatie van stucbehang bespreken, evenals enkele tips voor het kiezen van de juiste variant voor jouw project.

Wil je stucbehang laten aanbrengen en schilderen? Maak dan gebruik van onze actie!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat is Stucbehang?

Stucbehang is een type behang dat gemaakt is van fijn geweven glasvezel, polyester of cellulosevezels en bedekt is met een dunne laag stucwerk.

Het heeft een gladde en strakke afwerking die lijkt op gestucte muren, vandaar de naam.

Stucbehang is verkrijgbaar in verschillende diktes en structuren, afhankelijk van de gewenste uitstraling. Het geeft super strakke wanden! Maar is het de perfecte wandafwerking?

Voordelen van Stucbehang

  1. Egaliserend: Stucbehang kan kleine oneffenheden en scheurtjes in de muur verbergen, waardoor een glad en strak oppervlak ontstaat voor verdere afwerking.
  2. Duurzaamheid: Door de stevige structuur van glasvezel of polyestervezels is stucbehang zeer sterk en bestand tegen scheuren, slijtage en stoten.
  3. Overschilderbaar: Stucbehang is geschikt om overheen te schilderen, waardoor je het kunt aanpassen aan jouw specifieke kleur- en ontwerpvoorkeuren.
  4. Brandvertragend: Vanwege de materialen waarvan het is gemaakt, is stucbehang van nature brandvertragend, wat extra veiligheid biedt in geval van brand.

Lees ook: Woonkamer Behangen: Stap voor Stap Gids

Toepassingen van Stucbehang

Stucbehang wordt gebruikt in verschillende ruimtes en omgevingen, waaronder woonkamers, slaapkamers, gangen, kantoren en commerciële gebouwen.

Het kan worden toegepast op verschillende ondergronden, waaronder gipsplaten, beton en baksteen, en is ideaal voor renovatie- en nieuwbouwprojecten.

Bekijk dit overzicht met kosten voor een goede behanger.

Installatie van Stucbehang

De installatie van stucbehang vereist enige ervaring en vaardigheid, maar kan worden gedaan met de juiste behang tools en instructies.

Het proces omvat meestal het aanbrengen van behanglijm op de muur, het plaatsen van het behang op de lijm en het gladstrijken van eventuele luchtbellen met een behangroller.

Na het drogen kan het behang worden geschuurd en klaargemaakt voor het schilderen.

Scanbehang laten behangen en sauzen nu € 13 m2

Stucbehang is een praktische en stijlvolle oplossing voor wie op zoek is naar een gladde en strakke afwerking van de muren.

Met zijn vele voordelen en toepassingsmogelijkheden is stucbehang een populaire keuze voor zowel woningrenovaties als nieuwbouwprojecten.

Overweeg stucbehang voor jouw volgende muurbekleding en geniet van de vele voordelen die het te bieden heeft.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven