Een afbeelding van een nieuw gebouwd huis met fris behang op de muren, waarbij een persoon bezig is met het aanbrengen van behanglijm en het gladstrijken van het behang voor een strakke afwerking.

Nieuwbouw Behangen: Tips voor Nieuwe Muren

Het behangen van een nieuw gebouwd huis kan een opwindende, maar uitdagende taak zijn. Met de juiste voorbereiding en technieken kun je echter prachtige resultaten behalen en je nieuwe huis een persoonlijk tintje geven.

In deze blog delen we handige tips en instructies om je te helpen bij het behangen van nieuw gebouwde muren, zodat je een professionele afwerking kunt bereiken die jarenlang meegaat.

Wil je een nieuwbouwwoning laten behangen? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

1. Wacht op volledige droging

Voordat je begint met behangen, is het belangrijk om te wachten tot de muren van je nieuwe huis volledig zijn opgedroogd.

Nieuwbouwmuren kunnen nog vochtig zijn van het bouwproces, wat kan leiden tot problemen zoals blazen en loslaten van het behang.

Wacht daarom minstens vier tot zes weken na het voltooien van de bouw voordat je begint met behangen.

2. Controleer de staat van de muren

Voordat je begint met behangen, is het ook belangrijk om de staat van de muren te controleren.

Controleer op eventuele scheuren, gaten of andere onvolkomenheden die moeten worden gerepareerd voordat je behang aanbrengt.

Vul eventuele gaten en scheuren op met een geschikt vulmiddel en schuur de oppervlakken glad voordat je begint met behangen van renovlies.

3. Kies het juiste behang voor nieuwbouw

Bij het kiezen van behang voor nieuw gebouwde muren zijn er verschillende opties om te overwegen:

  • Vliesbehang: Vliesbehang is een goede keuze voor nieuw gebouwde muren vanwege de duurzaamheid en het gemak van installatie. Het kan gemakkelijk worden aangebracht en verwijderd zonder schade aan de onderliggende muren.
  • Patroon en kleur: Kies een behangpatroon en kleur die passen bij je persoonlijke smaak en de algehele esthetiek van je huis. Overweeg de natuurlijke verlichting en de kleuren van je interieur bij het maken van je keuze.

4. Voorbereiding van de nieuwbouw muren

Voorbereiding van de muren is cruciaal voor een succesvol behangproject. Reinig de muren grondig en zorg ervoor dat ze glad en droog zijn voordat je begint met behangen.

Gebruik een primer om de hechting van het behang te verbeteren en om eventuele vlekken of kleurverschillen te verbergen.

5. Breng het nieuwbouw behang aan

Nu ben je klaar om het behang aan te brengen op de muren van je nieuwe huis:

  • Begin in een hoek van de kamer en werk geleidelijk naar buiten toe.
  • Gebruik een behangborstel of een zachte doek om luchtbellen glad te strijken en overtollige lijm te verwijderen.

6. Afwerking van een nieuwbouwwoning

Zodra het behang droog is, snijd je eventuele overtollige randen af met een scherp mes en werk je de randen netjes af voor een professionele afwerking.

Met deze tips en instructies kun je met vertrouwen aan de slag gaan met het behangen van de nieuw gebouwde muren van je huis en een prachtige afwerking bereiken.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven