Een muur die grondig is voorbereid voor het behangen, met gladde oppervlakken en een gelijkmatige textuur, klaar voor het aanbrengen van behang.

Behangklaar: Ondergrond Tips voor Behang

Het voorbereiden van je muren voordat je gaat behangen is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat je een glad en professioneel resultaat behaalt.

Een belangrijk begrip in deze voorbereidingsfase is “behangklaar”. Maar wat betekent het eigenlijk en hoe bereik je het?

In deze blog gaan we dieper in op alles wat je moet weten over het behangklaar maken van je muren, zodat je met vertrouwen aan je behangproject kunt beginnen.

Wil je wanden behangklaar laten muren? Huur onze stucer dan in, dit scheelt je veel geld!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat betekent behangklaar?

“Behangklaar” verwijst naar de staat van een muur nadat alle voorbereidingen zijn getroffen om behang aan te brengen.

Het betekent dat de muur glad, schoon en vrij van oneffenheden is, zodat het behang gelijkmatig en strak kan worden aangebracht.

Belangrijke aanvullende informatie: Nieuwbouw Behangen: Tips voor het Behangen

Hoe maak je een muur behangklaar?

Het behangklaar maken van een muur omvat verschillende stappen:

  1. Reiniging: Verwijder stof, vuil en eventuele oude behangresten van de muur met een zachte borstel, een vochtige doek en eventueel een milde reiniger. Zorg ervoor dat de muur volledig droog is voordat je verder gaat.
  2. Reparatie: Vul gaten, scheuren en andere beschadigingen in de muur op met een geschikt vulmiddel, zoals gipsplamuur. Gebruik een plamuurmes om het vulmiddel gelijkmatig aan te brengen en laat het volledig drogen volgens de instructies van de fabrikant. Schuur vervolgens de gerepareerde gebieden glad met fijn schuurpapier.
  3. Egalisatie: Controleer de muur op eventuele oneffenheden en gebruik indien nodig een muurvuller om deze glad te strijken. Breng de muurvuller aan met een plamuurmes en strijk het glad met een natte spons of een speciale egaliseerspaan.
  4. Schuren: Schuur de muur grondig met fijn schuurpapier om eventuele ruwe plekken en resterende oneffenheden glad te maken. Dit zorgt voor een gelijkmatige en egale ondergrond voor het behang.
  5. Primer: Breng een primer aan op de muur om de hechting van het behang te verbeteren en om eventuele vlekken of kleurverschillen te verbergen. Laat de primer volledig drogen voordat je begint met behangen.

Op deze manier kunnen wij zelfs spachtelputz muur glad maken.

Muren Behangklaar laten Maken nu €12 per m2

Het behangklaar maken van je muren is een essentiële stap voor een succesvol behangproject. Het is een vereiste bij renovlies behang aanbrengen.

Door de juiste voorbereidingen te treffen, kun je ervoor zorgen dat je behang strak en professioneel oogt en dat het langdurig blijft zitten.

Volg de bovenstaande stappen en geniet van een prachtig resultaat in je interieur!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven