Een afbeelding van een persoon die met een roller over behang schildert, met verfblikken en kwasten op de achtergrond.

Behang Schilderen: Meteen Dekkend en Strak

Behang schilderen is een snelle en betaalbare manier om je interieur een frisse uitstraling te geven. Of je nu oud behang nieuw leven wilt inblazen of een nieuwe look wilt creëren, schilderen over behang kan een effectieve oplossing zijn.

In deze blog delen we handige tips en tricks om je te helpen bij het schilderen over behang, zodat je een perfect resultaat kunt bereiken.

Wil je goedkoop behang laten schilderen? Vraag een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

1. Voorbereiding bij Behang Schilderen

Voordat je begint met schilderen, is het belangrijk om het behang grondig te inspecteren. Mocht dit niet goed zijn gegaan dan moet je het glasweefselbehang verwijderen of renovlies behang verwijderen.

Zorg er dus altijd voor dat het behang goed vastzit aan de muur en dat er geen losse randen of bubbels zijn. Als het behang los zit, gebruik dan behanglijm om het opnieuw vast te zetten en laat het volledig drogen voordat je gaat schilderen.

2. Reinigen en Voorbereiden van de Muur

Reinig het behang grondig met een mild schoonmaakmiddel en water om vuil, vet en stof te verwijderen. Laat de muur volledig drogen voordat je begint met schilderen.

Gebruik vervolgens een primer om het behang voor te bereiden op de verf. Een primer zorgt voor een betere hechting van de verf en voorkomt dat het behang doorschijnt.

3. Kies de Juiste Verf voor Jouw Type Behang

Kies een hoogwaardige acrylverf voor het schilderen over behang. Acrylverf droogt snel, heeft een lage geur en is gemakkelijk schoon te maken.

Kies ook de juiste verfkleur die past bij de gewenste uitstraling van je interieur.

Als je behang met een patroon hebt, kies dan een verfkleur die past bij het patroon of kies voor een neutrale kleur die past bij elke stijl.

4. Gebruik de Juiste Schilder Techniek

Gebruik een roller met een lange steel om de verf gelijkmatig aan te brengen over het behang. Begin bij de bovenkant van de muur en werk naar beneden toe in lange verticale stroken.

Zorg ervoor dat je de verf gelijkmatig verdeelt en dat er geen strepen of druipers ontstaan. Laat de eerste laag volledig drogen voordat je een tweede laag aanbrengt.

Lees ook: Overschilderbaar Behang: Voor Flexibiliteit en Stijl

5. Afwerking met latex verf

Als je tevreden bent met het resultaat, laat de verf dan volledig drogen voordat je de kamer weer in gebruik neemt. Verwijder eventuele schilderstape voorzichtig en inspecteer de muur op eventuele touch-ups die nodig zijn.

Geniet vervolgens van je vernieuwde interieur en bewonder het prachtige resultaat van je behang-schilderproject!

Door deze tips en tricks te volgen, kun je met vertrouwen behang schilderen en een prachtig resultaat behalen dat je interieur transformeert. Veel succes!

Advies of hulp nodig? Vraag gratis een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven